De Siddermens - Ons lichaam als energiebron
De Siddermens - Ons lichaam als energiebron
0 Review | Review toevoegen
Het boek De Siddermens laat zien hoe slimme technologie energie kan oogsten op ons eigen lichaam en ons steeds onafhankelijker maakt van batterijen en het lichtnet.

EAN

ISBN 9789082707403

€ 14,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Wie zou er niet altijd en overal over elektriciteit willen beschikken? Of je nu thuis bent of je wandelt in de duinen, of je nu in je auto rijdt of je vaart in je zeilboot, altijd komt stroom goed van pas! Al was het maar voor je kunstnier, je jas met elektrische verwarming, je stappenteller of, we waren het bijna vergeten: je smartphone!
Draagbare gadgets en instrumenten hebben als grote nadeel dat ze batterijen nodig hebben met een zeer beperkte werkingsduur. Bovendien bevatten die stroombronnen veel schadelijke stoffen, zoals cadmium, lood en kwik.
Zou het niet een heel aantrekkelijke oplossing zijn als je zelf elektriciteit zou kunnen maken? Ongeveer zoals de sidderaal dat doet, die met de elektrische cellen in het lichaam stroom kan produceren?
Het boek De Siddermens laat zien op welke manieren mensen op een comfortabele manier energie zouden kunnen opwekken. Bijvoorbeeld door de warmte van het lichaam te benutten, door de bewegingen van je vingers of je benen te gebruiken of door zelfs je hart hiervoor in te zetten.
Hoewel veel van deze technieken het experimentele stadium nog niet ontgroeid zijn, zal het niet lang meer duren of de eerste bruikbare menselijke generatoren zullen op de markt verschijnen. Schoenen die tijdens het lopen elektriciteit kunnen produceren, bijvoorbeeld, of kledingstukken die de lichaamswarmte omzetten in elektrische stroom. Daarnaast zijn er binnen een afzienbare periode nieuwe grensverleggende ontwikkelingen op dit terrein te verwachten. Dit alles zal ertoe leiden dat er een nieuw soort mens zal ontstaan: de siddermens!
 
Auteur   Rijkert Knoppers
Taal   Nederlands
Aantal pagina's   132
Verschijningsvorm   Softcover
Verschijningsdatum   1 maart 2018
   

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.