De architecten van ASML 5 10
ASML-boek | De Architecten van ASML
De architecten van ASML
Reviews | Review toevoegen

De architecten van ASML is de technisch-populaire versie van het ASML-boek over de turbulente ontstaansgeschiedenis van ASML, nu wereldleider in chipmachines.

EAN

ISBN 9789082579826  

€ 49,00 *
Prijs per exemplaar, inclusief btw

 

Aantal: 
Bestellen

Als wereldleider in de markt voor chipmachines bepaalt ASML de hartslag van de wereldwijde informatietechnologie. Hoe kwam een piepkleine firma uit een Brabants dorp na jaren van tegenslagen tot zo'n weergaloze prestatie? Blinde ambitie, bravoure en lef liggen hieraan ten grondslag. Die turbulente route naar succes is nu beschreven door onafhankelijk techniekjournalist René Raaijmakers. Hij sprak daarvoor met ruim honderd mensen binnen en buiten de onderneming, uit alle lagen van de organisatie.

Twee versies

Van dit boek is ook een verkorte 'management-editie' verkrijgbaar: De geldmachine - De turbulente jeugd van ASML.

De architecten van ASML is de technisch-populaire versie. Deze uitgebreide uitgave is voorzien van foto’s en illustraties en de auteur schenkt volop aandacht aan technologische ontwikkelingen. Dat maakt de technisch-populaire versie geschikt voor lezers met interesse in wetenschap en techniek. De architecten van ASML bevat alle informatie die ook in De geldmachine staat.

Auteur René Raaijmakers
Taal Nederlands
Aantal pagina's 640
Verschijningsvorm Hardcover
Verschijningsdatum 15 juni 2017
   

Review toevoegen

Hartelijk dank voor uw review! Deze review wordt pas geplaatst na goedkeuring door een beheerder. Wanneer de review is goedgekeurd, verschijnt hij op deze pagina.

Frans de Brouwer -

Ik heb in de luwte van de voorbije feestdagen het boek “de architecten van ASML” in nagenoeg één ruk uitgelezen. Op grote afstand enigermate bekend met enkele architecten van het eerste uur zowel als met enkele van nu vond ik het een buitengewoon boeiend brok geschiedschrijving. Ik wil zeker ook mijn waardering uiten voor de zeer goede leesbaarheid waarin de vele aspecten elk op hun beurt en in relatie tot elkaar zijn beschreven.

Frans Geerts -

'De architecten van ASML' is voor mij een ware pageturner gebleken! In Montenegro, aan het meest zuidelijke fjord van Europa (in Kotor), heb ik de afgelopen dagen je schitterende boek in één keer uitgelezen! Je hebt een dijk van een boek het licht laten zien! Erg leuk om de voor mij goed bekende personen (Wim van der Hoek, Rien Koster, Kees van Dijk, Chris Velzel) te zien passeren.

A. Dick van Langedijk -

Ik kan niet claimen dat ik het in een adem uitgelezen heb (daar zijn 600 pagina's net ff teveel voor), maar erg leuk om de geschiedenis van ASML eens de revue te zien passeren. Omdat 1 jaar bij ASML gewerkt heb, komt een aantal dingen me erg bekend voor 😜.
Ook erg prettig geschreven, t leest als een avonturenboek.

Jan van Eijk -

Mijn complimenten voor het maken van een zeer leesbaar boek. Met plezier gelezen van begin tot eind. Natuurlijk veel te weinig techniek, maar de info over de achterliggende bedrijfs issues was voor mij vaak nieuw en leuk om te lezen.

Tijdens mijn vakantie is het boek ook gelezen door een van de grondleggers van de hydraulische technologie binnen Philips die al meer dan 15 jaar met pensioen is. Hoewel hij geen lezer is heeft hij dit boek van begin tot eind gelezen en zich vermaakt over de verhalen, vooral die vanuit het NatLab.

Pieter-Jan Rovers -

Zeer de moeite waard, leest als een spannend boek. Mooi beeld van de mensen bij ASML en de techniek.

Karel Vlekke -

In 1 ruk uitgelezen (echt waar!)
Als techneut met speerpunt commercie smul ik natuurlijk van de stroperigheid en het ondernemerschap.
Zelf heb ik gewerkt bij Texas Instruments en op bladzijde 501: Micro-Controle. Een beetje insider die al jaren groot fan is van ASML (zonder dat ze dit weten:-).

Hans van Eerden -

Op vakantie "in één ruk" uitgelezen. Zeer goed gedocumenteerd succesverhaal van de NL hightech, met een mooie mix van mensen en machines. Goede zaak dat deze geschiedenis (ook via het zusterboek) breed bekend wordt en dat duidelijk wordt dat succes vraagt om gedrevenheid van mensen, een zeer lange adem en ook overheidssteun (de samenstelling en omvang daarvan had misschien nog wat zichtbaarder gemaakt kunnen worden). Fascinerend ook die telkens schuivende balans tussen briljante geesten en bureaucraten (cententellers in de terminologie van de auteur) bij moeder Philips.
Het boek is hier en daar wel wat redundant.
Qua buitenland had ik meer over Japan en wellicht iets minder over de VS willen lezen.

Alle respect voor de titanenklus van de auteur.
Het wachten is nu op zijn echte pièce de resistance, deel 2, met EUV, Doug Dunn, nog meer Martin van den Brink, nog meer Zeiss, QLTC, enz., enz.

Leo Wubben -

Zeer herkenbaar en leuk/goed voor diegenen die deze periode hebben meegemaakt. Betwijfel of het voor anderen ook interessant is.
Mis wel het onderwerp Customer Support en verder als er een volgende druk komt: Doorvoer vervangen door Throughput ajb.

Paulus Flokstra -

Zeer de moeite waard!

Richard -

Goed boek!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews