Agile in de echte wereld  Starten met Scrum - Derk-Jan de Grood
Agile in de echte wereld - Starten met Scrum
6 Reviews | Add review
A practical book, with plenty of recognizable dilemmas and accessible tips (note: this book is in Dutch).

EAN

ISBN 9789082579819

€ 19,50 *
 
Please order this book (in Dutch) as print on demand at bol.com.

This book is in Dutch. Please change your language settings to Dutch to find the Dutch description of this book.
 
Author Derk-Jan De Grood
Language Dutch
Number of pages 123
Appearance Softcover
Year of publication 2016

Order by:

Add review
djPasch - 10-05-2017 15:00

Ideaal handboek voor het implementeren van scrum
djPasch | 4 april 2017 (Via Bol.com)

Het boek geeft een goed beeld van hoe je de scrum aanpak kunt implementeren. Er worden praktische voorbeelden gegeven die soms zelfs een ervaren agile tester / scrum master aan het denken zet.

Wat ik ook fijn vind is dat het lekker makkelijk leest.

JervisGroeneveld - 10-05-2017 15:00

Verfrissend eerlijk en praktisch toepasbaar
JervisGroeneveld | 50-59 jaar | Haarlem | 27 maart 2017 (Via Bol.com)

Met 'Agile in de echte wereld - Starten met Scrum' heeft Derk-Jan de Grood een prettig lezend boek geschreven. Het geeft praktische handvatten om Scrum (een van de meest populaire uitingsvormen van Agile organiseren) te gebruiken in een organisatie. Het boek (125 pagina's) is lekker concreet, nuchter en realistisch: Derk-Jan behandelt ook de herkenbare dilemma's bij het adopteren van deze nieuwe wijze van ('wendbaar') organiseren. Zo komt in het hoofdstuk 'In de knel' een 'oldschool watervaltester' aan het woord over zijn problemen met de invoering van Agile - een eerlijk verhaal, dat je niet eenvoudigweg tot 'weerstand' kunt degraderen. Ook het hoofdstuk 'Omgaan met de veranderende omgeving' gaat op realistische wijze in op contra-productieve percepties waarmee je als organisatie ook te maken krijgt als je Agile gaat organiseren. Niet alles is immers rozengeur en maneschijn rond Agile, en met deze publicatie geeft Derk-Jan de Grood een verfrissend eerlijke kijk op de invoering in de echte wereld - waardevol en praktisch toepasbaar.

Tombergvd - 10-05-2017 14:59

Helder geschreven
Tombergvd | 18 november 2016 | (Via Bol.com)

Derk-Jan heeft zijn ervaringen opgeschreven in korte verhalen. Elk praktijkverhaal neemt je mee naar een scrumaspect zoals 'toolingdilemma's en 'definition of done'. Hij vertelt over zijn ervaringen. Niet hoe het persé moet. Dat vind ik fijn lezen.

Ik heb er veel bruikbare tips uitgehaald. Zeker het lezen waard; voor mensen met ervaring, maar ook voor beginnende scrummers.

Egbertbouman - 10-05-2017 14:58

Must read!
Egbertbouman | 50-59 jaar | Nieuwer Ter Aa | 4 november 2016 (Via Bol.com)

Dit boek leest fijn weg en voegt echt wat toe aan wat er al is gezegd en geschreven over agile en scrum. Met een prettige dosis enthousiasme maar ook genuanceerd, nuchter, lekker praktisch en met veel 'lastige' praktijksituaties. Ook 'scaling agile', maar dan zonder de overkill van SAFe. Ook de valkuilen van scrum komen aan bod: eindelijk krijgt iemand het woord die hardop zegt dat hij scrum zo hijgerig en ongenuanceerd vindt. Die schoen past heel wat scrum teams denk ik (en dat zeg ik als agile adept). Er is nog veel meer te halen in dit boek, aanbevolen!

AgileBA - 10-05-2017 14:58

"Must have" bij invoering SCRUM
AgileBA | 40-49 jaar | Den Haag | 31 oktober 2016 (Via Bol.com)

Veel praktische tips en een aanpak om Agile / Scrum te gaan werken. Derk Jan beschrijft op een toegankelijke manier met veel voorbeelden de zaken die je nodig hebt om van Scrum een succes te maken in jouw organisatie.

Ik hou erg veranderen door olievlekwerking, wat met dit boek in de hand eenvoudiger gaat.

HillechiendV - 10-05-2017 14:56

Zeer bruikbaar en up to date
HillechiendV | 40-49 jaar | Leiden | 29 oktober 2016 (Via Bol.com)

Dit boek is heel goed leesbaar met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Het geeft een goed beeld van de manier waarop scrum kan worden ingezet. Met de full color afbeeldingen is het een mooi vormgegeven boek.